Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Η Ελλάδα είναι καταχρεωμένη, αλλά δεν είναι φτωχή

Η χώρα έχει τις δυνάμεις να βγει από την κρίση, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να αλλάξει ριζικά. Πριν αναφερθούμε στον πλούτο θα επισημάνουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις για να γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία, οι αλλαγές στην κοινωνία και στους θεσμούς ώστε να επικρατήσει η αξιοκρατία αποτελούν όρους επιβίωσης ανεξαρτήτως πλούτου ή φτώχειας. Εξάλλου, αυτός είναι ο μεγαλύτερος πλούτος για μία χώρα, αυτές είναι οι πιο ισχυρές δυνάμεις που μπορούν να την ρυμουλκήσουν στην ευημερία και να την καταστήσουν τόπο άξιο να ζουν οι πολίτες της.

Προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να βοηθήσει επίσης ο πλούτος της χώρας. Το φυσικό αέριο το οποίο κατά τον καθηγητή Φώσκολο υπάρχει στη νότια Κρήτη, τα πετρέλαια του Αιγαίου, των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας, του Κατάκωλου, της Επανωμής και άλλων περιοχών της χώρας μπορούν να ανοίξουν νέους δρόμους.

Οι πληροφορίες, οι φήμες αναφέρονται στην ύπαρξη θησαυρών απίστευτης αξίας (ο κ. Φώσκολος υποστηρίζει ότι μόνο το κοίτασμα της λεκάνης του Ηροδότου μπορεί να αποφέρει στη χώρα 280 δις ευρώ περίπου). Δεν πρόκειται για αυθαίρετα συμπεράσματα τυχοδιωκτών, αλλά για αποτελέσματα ερευνών επιστημόνων.

Και μόνο γι΄ αυτό το λόγο η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ξεκινήσει τη διαδικασία των ερευνών για να διαπιστωθεί αν τα προαναφερόμενα επιστημονικά ευρήματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Εχει χρέος απέναντι στο λαό που τόσο δοκιμάζεται.