Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Μπερλουσκόνι αλα Γιωργάκη: Η με ψηφίζετε ή διαλύω τη Βουλή

Με τηλεφωνική του παρέμβαση, σε συνάντηση του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», που διοργανώθηκε σήμερα στο Μιλάνο, ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε ότι αν και αισθάνεται σίγουρος πως θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης που στοχεύει, τόσο στην Βουλή όσο και στην Γερουσία, δεν θα διστάσει σε αντίθετη περίπτωση να διαλύσει τη Βουλή και να πιέσει για τη διεξαγωγή εκλογών.

Επίσης, αναφερόμενος στη δημόσια τηλεόραση, τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο να έχουμε μια τηλεόραση αυτού του είδους, που προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση στους πολίτες», τους οποίους κάλεσε «να σταματήσουν να διαβάζουν εφημερίδες, διότι διαφημίζουν την κομματοκρατία, που στήνει και ξεστήνει καταστάσεις, λες και οι ψηφοφόροι δεν υφίστανται. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και συντάσσονται, σε ποσοστό 60%, μαζί μου».

Η δριμεία επίθεση Μπερλουσκόνι στην κρατική τηλεόραση οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στο πρόγραμμα του καναλιού «Rai Tre», «Vieni via con me» (Έλα να φύγουμε μαζί), το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα είχε φιλοξενήσει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρομπέρτο Μπενίνι, που σατίρισε έντονα με τον μοναδικό του τρόπο τον Μπερλουσκόνι.