Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Εταιρία αξιοποιεί τον...ύπνο για την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων

Τον...ύπνο επέλεξε ως εργαλείο για την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων η κροατική εταιρία έρευνας αγοράς «Bruketa & Zinic».

Με αυτό τον τρόπο θέλησε να δείξει ότι δεν ακολουθεί την «πεπατημένη» και επιλέγει εναλλακτικούς τρόπους για τη βελτίωση των όρων απόδοσης των υπαλλήλων της.

Για την υλοποίηση αυτής της ιδέας, η διοίκηση της εταιρίας μετέφερε καναπέδες στον εργασιακό χώρο και επέτρεψε στους εργαζόμενους να απολαμβάνουν λίγη ώρα ύπνου, στη διάρκεια κάθε ημέρας, τονίζεται σε δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας «Croatiantimes».

«Αυτό που έχει σημασία», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια της εταιρίας, Μπερνάρντα Πάρατς, «είναι να γίνεται η δουλειά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εντός των χρονικών ορίων και βέβαια με προδιαγραφές και χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας».

«Κάθε ένας από τους εργαζόμενους έχει τη δική του «τεχνική» για να ηρεμήσει και να συγκεντρωθεί στο αντικείμενό του. Οσοι το επιθυμούν, μπορούν να κοιμηθούν, για λίγη ώρα, εφόσον κρίνουν ότι είναι απαραίτητο για τη βελτίωση της απόδοσής τους», συμπλήρωσε η κ. Πάρατς.

Η ίδια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναφέρθηκε σε ευρήματα επιστημονικών ερευνών πανεπιστημίων των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών, βάσει των οποίων ο ύπνος διώχνει την κούραση, ενισχύει τη συνείδηση, κάνει πιο «ζωντανές» τις αισθήσεις, δυναμώνει τη μνήμη και διεγείρει τη δημιουργικότητα.