Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλη άνοδος στις αγορές της Ασίας

Σημαντική άνοδο σημείωσαν οι κυριότερες αγορές στην Ασία, καθώς οι Ευρωπαίοι σπεύδουν να παράσχουν βοήθεια στην Ιρλανδία για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών της.

Παράλληλα, οι επενδυτές εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για την Κίνα, καθώς το Πεκίνο φαίνεται διατεθειμένο να ελέγξει τον πληθωρισμό μέσω της συγκράτησης των τιμών, αντί με αύξηση των επιτοκίων.

Ενίσχυση του κλίματος στην Ασία και από την άνοδο του δολαρίου έναντι του γιεν, εξέλιξη που καθιστά τα ιαπωνικά και άλλα ασιατικά εξαγωγικά προϊόντα φθηνότερα στις παγκόσμιες αγορές.

Με σημαντική άνοδο 2,06% έκλεισε στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng είχε άνοδο 1,68 %. Μεγάλη άνοδος και του δείκτη Kospi στη Ν. Κορέα, με κέρδη 1,62%.

Ενίσχυση σημείωσε στην αγορά της Κίνας ο σύνθετος δείκτης της Σαγκάης, με άνοδο 1,42%. Μικρότερα κέρδη στην Αυστραλία, όπου ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,38%.

Στο συνάλλαγμα, το δολάριο ενισχύθηκε στα 83,20 γιεν, ενώ ανοδικά κινήθηκε και το ευρώ, στα 1,3591 δολ. (από 1,3552 δολ.).

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν κατά 83 λεπτά, στα 81,26 δολάρια το βαρέλι.