Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

«Μελετάμε την επιστολή των 16» λέει ο Λ. Ζαγορίτης

Ο γραμματέας της Ν.Δ, μιλώντας στη ΝΕΤ, δήλωσε ότι η επιστολή των στελεχών από τη Λάρισα βρίσκεται στα χέρια του και τόνισε ότι τη μελετάει με μεγάλη προσοχή, ενώ κράτησε αποστάσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που έκανε λόγο για «μεμονωμένους πολίτες». «Θα απαντήσουμε εμπράκτως στο χρόνο που πρέπει» είπε ο κ. Ζαγορίτης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών. «Οι εκλογές είναι λύτρωση και λύση» αντέτεινε ο Α. Λοβέρδος.

"Είναι γνωστά πρόσωπα στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο" είπε ο γραμματέας της Ν.Δ, προσθέτοντας ότι η κινητικότητα που παρατηρείται στο κυβερνητικό έργο είναι ενδεικτική της νέας πολιτικής που ακολουθείται, ακόμη και με "δυσάρεστα" όπως είπε μέτρα, όπως για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα μέτρα, απάντησε ότι οι προθέσεις της εχουν εξαγγελθεί και ότι περισσότερα θα υπάρξουν στη ΔΕΘ, όπου "θα ακουστεί η πραγματική πορεία της χώρας, ώστε να ξέρει ο κάθε πολίτης τι πρόκειται να γίνει".

Για το θέμα της προεδρικής εκλογής κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για παραβίαση του Συντάγματος, αναξιοπιστία και ανακολουθία σε σχέση με τα όσα έλεγε το 2000, αλλά και το 2006 για την ανάγκη αποσύνδεσης της προεδρικής εκλογής από τις πρόωρες εκλογές.

Αναφορικά με το εάν θα παραμείνει γραμματέας της Ν.Δ, ο κ. Ζαγορίτης είπε ότι είναι εκλεγμένος και όχι διορισμένος. "Δεν έχω φύγει από τη θέση μου και αυτό δείχνει τις προθέσεις μου" είπε, προσθέτοντας, ωστόσο, πως εάν του ζητήσει ο πρωθυπουργός να μπει στην κυβέρνηση, η απάντηση είναι προφανής. "Ο πρωθυπουργός έχει τον πρώτο λόγο" σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Α. Λοβέρδος χαρακτήρισε τις εκλογές ως ανάγκη της χώρας και της οικονομίας και έκανε λόγο για πρωτοφανή αδιέξοδη κατάσταση. "Η στάση μας στην προεδρική εκλογή είναι μια πρωτοβουλία που πήραμε από τις αρχές του χρόνου" είπε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Εξωτερικά και τόνισε ότι μετά το ατόπημα με το κλείσιμο της Βουλής στις 9 Μαϊου οι εκλογές είναι η μόνη λύση.

Εκτίμησε, παράλληλα, ότι ο πρωθυπουργός "δεν θα κάτσει να κοιτάει την αντιπολίτευση να τον οδηγήσει σε εκλογές τον Φεβρουάριο" και θα πάει τη χώρα σε αναμέτρηση το φθινόπωρο.

Ο κ. Λοβέρδος, ερωτηθείς για την παρέμβαση Τσάτσου και τη σιωπή του ιδίου και του Ε. Βενιζέλου, επανέλαβε ότι "στηρίζει το αίτημα για πρόωρες" και τόνισε ότι "ένα δεδομένο σύστημα ψάχνει εναγωνίως για διαφωνίες μέσα στο ΠΑΣΟΚ". Πρόσθεσε ότι αυτά τα θέματα το κόμμα του δεν τα συζητά δημοσίως και πως εάν έχει να πει κάτι θα το πει στα όργανα του ΠΑΣΟΚ. "Όλα τα άλλα είναι κουτσομπολιά" δήλωσε το στέλεχος του Κινήματος.

Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εθνικές εκλογές,όποτε και εάν γίνουν.