Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Οπλοστάσιο πίσω από εικόνα της Παναγίας!

Δεν είχε το… Θεό του ένας 50χρονος κτηνοτρόφος στην Κρήτη, που κατάφερε να ταιριάξει την πίστη του με το τοπικό έθιμο- μανία της οπλοκατοχής, κρύβοντας τα κουμπούρια του πίσω από το εικόνισμα της Παναγίας!

Όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου πήραν την πληροφορία ότι ο 50χρονος κτηνοτρόφος έκρυβε βαρύ οπλισμό στο σπίτι του, στο Καστέλι του δήμου Κόφινα, δεν εξεπλάγησαν… Ήταν παλιός «γνώριμος» των διωκτικών αρχών και είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για παράνομη οπλοκατοχή.

Όταν, όμως, οι άνδρες της Ασφάλειας μαζί με μονάδες της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων και του ΤΑΕ Ηρακλείου έκαναν έφοδο στο σπίτι του τη στιγμή που έλειπε, δεν βρήκαν το παραμικρό αν και έκαναν τους εσωτερικούς χώρους «φύλλο και φτερό»! Ενώ ετοιμάζονταν να φύγουν, όμως, κάποιος πιο παρατηρητικός διέκρινε ότι η εικόνα της Παναγίας που κρεμόταν στον τοίχο δεν έστεκε συμμετρικά…

Την ανασήκωσε και διαπίστωσε ότι πίσω της βρισκόταν ο πίνακας της ΔΕΗ. Μόλις τράβηξε το πορτάκι, όμως, αποκαλύφθηκε μία εντοιχισμένη κρύπτη! Ψάχνοντας στο εσωτερικό της, αποκαλύφθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο! Ο κτηνοτρόφος έκρυβε εκεί ένα αυτόματο «Καλάσνικοφ», ένα πιστόλι Browning των 9 χιλιοστών, μία καραμπίνα, δύο χειροβομβίδες, μία γεμιστήρα πιστολιού και κουτιά που περιείχαν 207 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων!

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τον οπλισμό και περίμεναν τον 50χρονο, που συνελήφθη μόλις μπήκε στο σπίτι και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία με την οποία θα οδηγηθείς τον εισαγγελέα.