Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Σε ετοιμότητα οι υγειονομικές υπηρεσίες σε κάθε νομό

Σε ετοιμότητα τίθενται οι υγειονομικές υπηρεσίες στους νομούς της χώρας για τη νέα γρίπη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις τους με εκπροσώπους της ΕΝΑΕ και της ΚΕΔΚΕ.

«Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει σημαντικό μέρος της ευθύνης, έτσι ώστε από κοινού να ορθώσουμε ένα τοίχος στην εξάπλωση του ιού», πρόσθεσε.

Οι κατευθύνσεις στις νομαρχίες θα δοθούν από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, το οποίο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα παραδώσει την Παρασκευή στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Διακόσια δέκα κρούσματα καταγράφηκαν, εν τω μεταξύ, στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία από το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων. Την ίδια ώρα, κρίσιμη, αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας των τριών ασθενών που χαρακτηρίζονται ως σοβαρά κρούσματα της νόσου.

Συνάντηση άμεσα με τον υπουργό Παιδείας ζητά για το θέμα της πανδημίας η Διδασκαλική Ομοσπονδία εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. «Είναι πιθανόν αν υπάρξει σε κάποιο δήμο μεγάλη εξάπλωση του ιού, τα σχολεία να κλείσουν», ανέφερε στον ΑΝΤ1 η λοιμοξιωλόγος Ελένη Πατρώζου.

Παραδέχτηκε δε ότι υπάρχει υπερβολή και πανικός χωρίς να υφίσταται λόγος, καθώς όπως επεσήμανε γρίπη έχουμε κάθε χρόνο, απλώς από τη συγκεκριμένη αναμένεται να αρρωστήσουν πολλοί άνθρωποι λόγω έλλειψης αντισωμάτων.