Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Εκλογικός πυρετός εν μέσω θέρους

«Δεν μπορούμε να μιλάμε τώρα για εκλογές γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Οι εκλογές έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Εκείνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η οικονομία», υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Απασχόλησης, Γιώργος Κοντογιάννης.

Εν τω μεταξύ, δημοσκόπηση της ALCO για το «Πρώτο Θέμα» έδειξε ότι το 44,2% επιθυμεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται της Ν.Δ. με 4,9 ποσοστιαίες μονάδες.

«Πάντα λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων» δήλωσε ο κ. Κοντογιάννης, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος θέλει υπευθυνότητα και να θέτουμε τα προβλήματα πάνω από οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα. «Τώρα είναι η ευκαιρία να προχωρήσουμε σε αποφάσεις, τέτοιες που θα μας βγάλουν μπροστά», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, η κίνηση του Κώστα Καραμανλή, να βρεθεί τον Οκτώβριο στον Λευκό Οίκο για συνομιλίες με τον Μπαράκ Ομπάμα, μπορεί να ερμηνευθεί και ως ενδεικτική των προθέσεών του να μην προσφύγει στις κάλπες το φθινόπωρο, αφήνοντας το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει την ευθύνη των πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο.

Την απόφασή του να προκαλέσει εκλογές, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ για την πορεία της οικονομίας με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων εκτέλεσης εξαμήνου του προϋπολογισμού, τονίζει ότι το δίλημμα αλλάζουμε ή βουλιάζουμε είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η ανευθυνότητα και η ακατάπαυστη εκλογολογία του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του είναι η χειρότερη συνταγή για την αντιμετώπιση των πραγματικών ζητημάτων που υπάρχουν στην οικονομία, ήταν το σχόλιο του Ευάγγελου Αντώναρου.