Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Προσωρινή παύση εργασιών στο στρατόπεδο Σακέτα

Την προσωρινή παύση των εργασιών για την ανέγερση των 36 κατοικιών στο πρώην στρατόπεδο Σακέτα διέταξε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρος του Γ’ Τμήματος Διακοπών του ΣτΕ κ. Π. Φλώρος, κάνοντας δεκτή τη σχετική αίτηση των 15 Δημάρχων του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και του Προέδρου του και Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά.

Η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε την Πέμπτη και θα ισχύσει έως την έκδοση της απόφασης επί της αίτησης αναστολής εργασιών που έχουν καταθέσει οι ενδιαφερόμενοι φορείς, η οποία θα εξεταστεί τις προσεχείς ημέρες.

Την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε απορρίψει την αίτηση αναστολής των οικοδομικών εργασιών για την ανέγερση των 36 κατοικιών, κάνοντας δεκτή την προσφυγή των δήμων μόνο σε ό,τι αφορά τις εκτός στρατοπέδου οικοδομικές εργασίες. Η εν λόγω απόφαση, κατά της οποίας προσέφυγαν την επομένη οι 15 δήμοι, είχε ξεσηκώσει «θύελλα» διαμαρτυριών, σε αντίθεση με την τελευταία εξέλιξη, που δημιούργησε κλίμα ευφορίας στους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής.

Ο δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι είναι ένα πρώτο βήμα. Κάποια πράγματα, τόνισε, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, δυστυχώς δεν είναι στην Ελλάδα.