Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Δάνεια με ενέχυρο ψυχές

Έγινε και αυτό. Στη Λετονία , μεγάλη εταιρία δίνει δάνεια με ενέχυρο την ψυχή του δανειζόμενου.

Όπως αποκαλύπτει η διαδικτυακή εφημερίδα Delfi, για να μπορέσουν να πάρουν δάνειο 1.000 ευρώ, οι πελάτες υπογράφουν συμβόλαιο, στο οποίο αναγράφεται πως σε περίπτωση που δεν θα μπορέσουν να ξεχρεώσουν το δάνειο, οι ψυχή τους θα ανήκει στην δανείστρια εταιρία.

Η υπόθεση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων των θρησκευτικών ηγετών, οι οποίοι με κοινή ανακοίνωση αφορίζουν την επιχείρηση της Δημοκρατίας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης: «Είναι πιθανό να πρόκειται απλώς για κυνικό σχόλιο της χρηματοοικονομικής εταιρίας, για να προκαλέσουν το φόβο των δανειοληπτών, ώστε να αποπληρώνουν πάσει θυσία το δάνειό τους», αναφέρεται σε κοινό ανακοινωθέν της Ευαγγελικής, Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας.

Όμως , οι κληρικοί επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να βρίσκεται πίσω από την εταιρία κύκλωμα σατανιστών με σκοπό να ελέγξουν ανθρώπινες ψυχές.

Πάντως η Λετονία είναι μια από τις χώρες που πλήττεται από την οικονομική κρίση, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός της έχει παραδεχτεί ότι η Δημοκρατία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.