Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Υπό κράτηση ο άνδρας που ειδοποίησε για το μακελειό

Υπό κράτηση ετέθη ο άνδρας που ειδοποίησε την αστυνομία στην υπόθεση των επτά νεκρών και δύο σοβαρά τραυματιών, που βρέθηκαν το Σάββατο σε καταυλισμό τροχόσπιτων στην Τζόρτζια των νοτιοανατολικών ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Κυριακή η αστυνομία.

Ο άνθρωπος που είχε ειδοποιήσει τις αρχές για το, καθ' όλες τις ενδείξεις, ένοπλο επεισόδιο στο Μπρούσγουικ, νοτίως της Σαβάνα, και αναγνωρίσθηκε ως ο 22 ετών Γκάι Χάϊνζε Τζούνιορ «κρατείται επί του παρόντος στα κρατητήρια της Κομητείας Γκλιν», τόνισε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Μάτ Ντέρινγκ.

Ο άνδρας συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου από τις αρχές για κατοχή μαριχουάνας και του αναλγητικού Darvocet, καθώς και για προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων και παρακώλυσης των ερευνών, τόνισε ο ίδιος αστυνομικός.

Ορισμένα από τα θύματα έχουν αναγνωρισθεί, ωστόσο η αστυνομία έχει αρνηθεί να αποκαλύψει τις ταυτότητές τους έως ότου έχουν ειδοποιηθεί οι οικογένειές τους.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας από τους δύο σοβαρά τραυματίες έχει υποκύψει, ανεβάζοντας στους οκτώ τον αριθμό των νεκρών. Η αστυνομία προς ώρας δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα έναν όγδοο θάνατο.

Οι αρχές παραμένουν ασαφείς σχετικά με τα γεγονότα στο Μπρούνσγουικ. Σύμφωνα με την αστυνομία αναζητείται ένας ύποπτος και θεωρείται ότι προφανώς ο δράστης δεν περιλαμβάνεται στα θύματα του επεισοδίου. Όσον αφορά την πιθανή ευθύνη του συλληφθέντος Χάϊνζε, ο Ντέρινγκ τόνισε πως δεν την αποκλείει, αλλά δεν πρόκειται να αναφερθεί σε αυτόν ως ύποπτο.