Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Άμεσα μέτρα για τους πυρόπληκτους

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή και ασχολήθηκε με το θέμα της αποκατάστασης των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε ότι τα μέτρα για όσους επλήγησαν είναι αντίστοιχα με εκείνα που είχαν ληφθεί για τους πληγέντες της Πελοποννήσου το 2007.

Σε ό,τι αφορά την οικολογική καταστροφή τόνισε ότι χρειάζεται προσπάθεια όλων, συντονισμός, σχέδιο, άμεσες και γρήγορες πρωτοβουλίες, υπομονή αλλά και χρόνια.

Ανακοίνωσε ότι θα γίνει σχεδιασμός και πολύ γρήγορα εφαρμογή αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών μέτρων, καθώς και χάραξη αντιπυρικών ζωνών και κατασκευή δασικών δρόμων, προκειμένου να είναι εύκολη η πρόσβαση σε όλες τις περιοχές.

Επεσήμανε τη ανάγκη να υπάρξει ιδιαίτερα αποδοτικό σύστημα καθαρισμού και τόνισε ότι η περιφέρεια θα συνδεθεί με δορυφόρο για την παρακολούθηση των αναδασωτέων εκτάσεων κατά το πρότυπο της Πάρνηθας και έτσι θα γίνεται και εποπτεία της περιοχής.

«Θα πιάσουμε δουλειά αμέσως. Όλες οι υπηρεσίες και οι αρμόδιοι θα πρέπει να συντονιστούν και πιστεύω ότι με τη βοήθεια όλων θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε σε καλό βαθμό αυτή τη μεγάλη οικολογική καταστροφή που έγινε» ,τόνισε.