Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Δυσοίωνα τα μηνύματα από τις εκπτώσεις

Τα νέα από το μέτωπο της αγοράς μετά το πέρας των εκπτώσεων δεν είναι τόσο θετικά όσο αναμενόταν. Εκπρόσωποι των εμπόρων μέσω του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1 περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα τα αποτελέσματα της περιόδου των εκπτώσεων.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Τριανταφυλλίδη, αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ οι εκπτώσεις ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς, τελικά όσοι είχαν πτώση του τζίρου μόνο 20% θα πρέπει να είναι ευτυχείς.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης απέδωσε την πτώση της κίνησης στην ανασφάλεια που νιώθει ο καταναλωτής λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης. Ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα δημοσιευθεί έρευνα, βάσει της οποίας όλοι οι δείκτες έχουν αρνητικό πρόσημο και διψήφια νούμερα. Αναφορικά με τις επιχειρήσεις, ο κ. Κορκίδης επεσήμανες ότι το τελευταίο οκτάμηνο υπήρξαν 615 εγγραφές και 550 διαγραφές, ενώ πέρυσι την ίδια εποχή μιλούσαμε για 1000 εγγραφές και 450 διαγραφές.

«Το μόνο που έχουμε να περιμένουμε τώρα είναι η χριστουγεννιάτικη αγορά», δήλωσε ο κ. Κορκίδης, που εκτίμησε ότι τα νέα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων θα παίξουν σημαντικό ρόλο. «Αιτία του κακού, ανέφερε ο κ. Κορκίδης, θεωρούμε την πολιτική των τραπεζών».