Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Κόντρα Μπερλουσκόνι - Καθολικής Εκκλησίας

Εξακολουθεί η «κόντρα» εφημερίδας της οικογένειας Μπερλουσκόνι με τους καθολικούς επισκόπους.

Διευρύνεται η σύγκρουση της εφημερίδας της οικογένειας Μπερλουσκόνι, «Il Giornale», με τους καθολικούς επισκόπους της Ιταλίας.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, η εφημερίδα δημοσιεύει έγγραφα -κάποια απόρρητα- που αφορούν τον Nτλίνο Μπόφφο, διευθυντή της εφημερίδας «Avenire», επίσημο όργανο της συνέλευσης των Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας.

Ο διευθυντής της «Ιl Giornale», Βιττόριο Φέλτρι, υποστηρίζει ότι ο Μπόφφο δεν διαθέτει το αναγκαίο άσπιλο ηθικό παρελθόν για να δικαιούται να κρίνει την ιδιωτική ζωή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ειδικότερα, η «Il Giornale» δημοσίευσε έγγραφα, απ' όπου προκύπτει ότι η προσωπική ζωή του Μπόφφο ήταν έντονη και μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγή δικαστικής έρευνας σε βάρος του. Τα έγγραφα, πριν δημοσιευθούν, απεστάλησαν σε όλα τα μέλη της Συνέλευσης των Καθολικών Επισκόπων Cei.

Ο άμεσα ενδιαφερόμενος, ο διευθυντής της «Αvenire», κάνει λόγο για «στημένο σκάνδαλο, που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα» και σήμερα ζήτησε από τους δικηγόρους του να καταθέσουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο δε Ντομένικο Μογκαβέρο, επίσκοπος της Ματζάρα Ντελ Βάλλο, στη Σικελία, δηλώνει ότι έμεινε «άναυδος από τα ντοκουμέντα, που εστάλησαν σε όλους τους υψηλόβαθμους κληρικούς, τα οποία θυμίζουν μεθόδους μαφιόζικης προειδοποίησης».

Ωστόσο, ο Ιταλός πρωθυπουργός αναφέρει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις προθέσεις της εφημερίδας «Il Giornale», καθώς «ο Βιττόριο Φέλτρι εργάζεται με πλήρη αυτονομία». Πάντως, η ένταση που προκλήθηκε από την εκστρατεία της εφημερίδας συνέβαλε στην ακύρωση της συνάντησης Μπερλουσκόνι με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, Ταρτσίζιο Μπερτόνε, που είχε προγραμματισθεί για τη Λ' Άκουϊλα, με αφορμή την τοπική θρησκευτική γιορτή της Συγχώρεσης, «Perdonanza».