Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΗΠΑ - Πρώην χρηματοδότης της Χίλαρι Κλίντον κατηγορείται για τραπεζική απάτη.

Ένας από τους χρηματοδότες του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην επικεφαλής της εκστρατείας για την οικονομική ενίσχυση της Χίλαρι Κλίντον, όταν διεκδικούσε το χρίσμα του κόμματος, συνελήφθη σήμερα για απόπειρα απάτης 74 εκατομμυρίων δολαρίων στη Σίτιμπανγκ.

Ο Χάσαν Νεμάζι, αμερικανός ιρανικής καταγωγής και γενικός διευθυντής της Εταιρίας Κεφαλαίου Νεμάζι, αντιμετωπίζει τουλάχιστον μια κατηγορία για απάτη από το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείου Δικαιοσύνης. Εάν κριθεί ένοχος αντιμετωπίζει ποινή 30ετους κάθειρξης.

Ο Νεμάζι κατηγορείται ότι προσπάθησε να αποσπάσει κεφάλαια από τη Σίτιμπανγκ παραποιώντας έγγραφα τα οποία αποδείκνυαν ότι διέθετε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε εχέγγυα που μπορούσαν να καλύψουν το δάνειο του.

Ο Νεμάζι είχε υπηρετήσει ως επικεφαλής του οικονομικού σχεδιασμού της Κλίντον και όταν εκείνη έχασε το χρίσμα τέθηκε επικεφαλής της οικονομικής εκστρατείας για τον υποψήφιο τότε πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Επίσης ήταν υπεύθυνος και για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών το 2004 Τζον Κέρι.