Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Λος Άντζελες

Τουλάχιστον 500 κατοικίες εκκενώθηκαν σε μία πυκνοκατοικημένη ζώνη στην περιφέρεια του Λος Αντζελες λόγω της ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που μαίνεται σε τέσσερα μέτωπα και κατακαίει την περιοχή της νότιας Καλιφόρνιας, ανακοινώθηκε σήμερα από τις αρχές.

Την Πέμπτη το βράδυ, το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Λα Κάναντα Φλίντριτζ, σε απόσταση 24 περίπου χιλιομέτρων βόρεια του Λος Αντζελες, είχε σχεδόν τετραπλασιασθεί σε μέγεθος και όπως δήλωσαν οι ίδιες πηγές, μόνο το 5% της φωτιάς έχει τεθεί υπό έλεγχο.

"Η φωτιά εξαπλώνεται ραγδαία", είπε εκπρόσωπος της δασικής υπηρεσίας των ΗΠΑ στην εφημερίδα Λος Αντζελες Τάιμς.

Πηγή της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς μετέχουν 500 πυροσβέστες, τέσσερα αεροπλάνα και οκτώ ελικόπτερα.

Στη χερσόνησο Πάλος Βέρντες εκφράζονται φόβοι ότι περίπου 3.000 άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εάν δεν τεθεί υπό έλεγχο μία άλλη πυρκαγιά που κατακαίει την περιοχή παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν εναντίον της περισσότεροι από 300 στρατιώτες, 70 πυροσβεστικά οχήματα και 5 ελικόπτερα.

Η Καλιφόρνια απειλείται συχνά από τις φλόγες. Το 2007 γνώρισε τις χειρότερες πυρκαγιές της ιστορίας της, που ανάγκασαν 640.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, 2.000 από τα οποία έγιναν παρανάλωμα του πυρός.