Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Δημοπράτηση νέων αυτοκινητόδρομων στην Αττική

Στη δημοπράτηση των νέων αυτοκινητόδρομων της Αττικής, την επέκταση, δηλαδή, της Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού προς τα Μεσόγεια, αλλά και της παραλιακής λεωφόρου, προχώρησε το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Οι νέοι αυτοί αυτοκινητόδρομοι έχουν μήκος 71,5 χιλιόμετρα, με τον προϋπολογισμό τους να φτάνει το 1 δις 800 εκατ. ευρώ. Ο δε χρόνος κατασκευής τους αναμένεται να είναι από 55 μέχρι 65 μήνες.

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού με σύμβαση παραχώρησης γίνεται σε μηδενική βάση και σε μία φάση.

Ο χρόνος κατάθεσης των προσφορών ορίστηκε για τις 22 Δεκεμβρίου και αν δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με ενστάσεις, μπορούμε στις αρχές του 2010 να έχουμε ανάδοχο.

Ο κ. Σουφλιάς δήλωσε ότι προβλέπεται και ενδιάμεση αποκλειστική προθεσμία 50 μηνών για να παραδοθεί νωρίτερα το κρίσιμο τμήμα του δρόμου των 14,7 χιλιομέτρων της δυτικής περιφερειακής Υμηττού από Κατεχάκη και Ούλοφ Πάλμε μέχρι τη λεωφόρο Ποσειδώνος, που ολοκληρώνει το μεγάλο εσωτερικό δακτύλιο και διοχετεύει την κυκλοφορία εκτός του οικιστικού ιστού της πόλης.