Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Βρετανική οικονομική βοήθεια προς το Πακιστάν

Η Βρετανία θα δεσμεύσει 665 εκατομμύρια στερλίνες σε βοήθεια για να βοηθήσει το Πακιστάν να σταθεροποιήσει τις περιοχές των συνόρων του, όπου σημειώνονται βιαιότητες, και να αντιμετωπίσει τα αίτια που οδηγούν στον εξτρεμισμό, δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν.

Ο Μπράουν επιβεβαίωσε τη χορήγηση της βοήθειας στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Πακιστάν Ασίφ αλί Ζαρντάρι, ο οποίος έδωσε έμφαση στην ανάγκη να αναβαθμιστεί η ικανότητα του Πακιστάν να πολεμά τους αντάρτες.

Η Βρετανία έχει περίπου 9.000 άνδρες που πολεμούν τους Ταλιμπάν στο γειτονικό Αφγανιστάν και δηλώνει ότι τα τρία τέταρτα από τις τρομοκρατικές συνωμοσίες εναντίον της έχουν τις ρίζες τους στην περιοχή.

Στην συνάντησή τους οι δυο ηγέτες συζήτησαν για τις προσπάθειες προώθησης της οικονομικής δραστηριότητας στο Πακιστάν και για τις κινήσεις για να εισέλθουν περισσότερα πακιστανικά αγαθά στις αγορές της ΕΕ. Οι επιστροφή των λαθρομεταναστών που ζουν στην Βρετανία και οι σχέσεις του Πακιστάν με την Ινδία συζητήθηκαν επίσης.