Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Σεισμικές δονήσεις σε Κίνα και Ινδονησία

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε στη βορειοδυτική Κίνα, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε στις 9:52 τοπική ώρα εντοπίστηκε 165 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Γκολμουντ, στην επαρχία Τσινγκάι, διευκρινίζει το USGS.

Είκοσι λεπτά αργότερα καταγράφηκε μετασεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών, σύμφωνα με το Ινστιτούτο. «Δεν έχουμε καμιά πληροφορία για θύματα προς το παρόν. Δεν γνωρίζουμε αν έχουν καταρρεύσει κτίρια», δήλωσε αξιωματούχος της επαρχίας. «Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα δυνατός», πρόσθεσε.

Στη γειτονική περιοχή του Σιτιεσάν, κοντά στο επίκεντρο ζουν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι και ήδη οι αρμόδιες αρχές έχουν στείλει συνεργεία για να καταγράψουν τις ζημιές.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε και στην Ινδονησία, όπως ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Η σεισμολογική υπηρεσία της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές, ούτε εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 214 χιλιόμετρα νότια- νότιοανατολικά από το Μπαουμπάου του Σουλεουάζι και σε βάθος 627 χιλιομέτρων.