Η φρουκτόζη, η οποία υπάρχει στα φρούτα και στους χυμούς, μπορεί να είναι αιτία της παιδικής παχυσαρκίας, αναφέρει νέα έρευνα που διεξήχθη στη Γερμανία.
Οι ερευνητές στο Ινστιτούτο Διατροφικής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Στουτγάρδης διαπίστωσαν ότι τα παιδιά έχαναν βάρος όταν μειωνόταν η κατανάλωση φρουκτόζης μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Η έρευνα βασίστηκε σε δείγμα 15 υπέρβαρων παιδιών, ηλικίας από πέντε ως οκτώ ετών.
Μέσα σε διάστημα τριών μηνών, τα παιδιά τράφηκαν με τρόφιμα που περιείχαν τη μισή ποσότητα φρουκτόζης σε σχέση με την προηγούμενη διατροφή τους.
Στη διάρκεια της μελέτης, ο δείκτης της σωματικής τους μάζας μειώθηκε κατά 0.7.
Οι ερευνητές θεωρούν ότι μία προσωρινή μείωση στην κατανάλωση φρουκτόζης μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στα παχύσαρκα παιδιά.