Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Τελευταίο αντίο στον άτυχο σμήναρχο

Κηδεύεται το απόγευμα, στο νεκροταφείο Παπάγου, ο σμήναρχος Στέργιος Κωτούλας, χειριστής του PZL που κατέπεσε στην περιοχή Κατελειός της Κεφαλλονιάς, εν ώρα επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Διήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στην Πολεμική Αεροπορία, ενώ την οδύνη και τη θλίψη τους για το θάνατο του σμήναρχου εξέφρασαν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Την παλαιότητα των αεροσκαφών και την καταπόνηση του ανθρώπινου δυναμικού, επισημαίνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η προσπάθεια πρέπει να επικεντρωθεί στον έλεγχο των ελικοπτέρων. Είμαστε μια χώρα που χρειάζεται ελικόπτερα. Πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να πάρουμε και καινούργια», είπε στον ΑΝΤ1 ο πτέραρχος Παναγιώτης Μανούσος και πρόσθεσε ότι «με τα αεροσκάφη είναι αλλιώς, δεν έχουμε πρόβλημα».

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ’ αριθμ. 1122, πολωνικής προέλευσης, με έτος κατασκευής και άφιξης στην Ελλάδα το 1983 και το οποίο είχε συμπληρώσει 4.733 ώρες πτήσεως. Για την διερεύνηση του ατυχήματος συστάθηκε επιτροπή από εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Εν τω μεταξύ, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, για την καταστροφή των δασών, διοργανώνουν, στις 19.00 το απόγευμα, στο Σύνταγμα, οι μπλόγκερς.