Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Επίθεση αυτοκτονίας στη Τζέντα

Επίθεση αυτοκτονίας με στόχο υψηλόβαθμο αξιωματούχο των Σαουδαραβικών υπηρεσιών ασφαλείας έγινε στη Τζέντα της Ερυθράς Θάλασσας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, SPA.

Στόχος ήταν ο πρίγκιπας Μοχάμαντ μπιν Νάγιεφ, υπεύθυνος για θέματα ασφαλείας στο υπουργείο Εσωτερικών, ο οποίος δεχόταν φίλους του που ήθελαν να του ευχηθούν με την ευκαιρία του Ραμαζανιού.

Ωστόσο ένας από εκείνους που πήγαν να ευχηθούν ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, τα οποία πυροδότησε, με συνέπεια να τραυματιστεί ο πρίγκιπας Μοχάμαντ μπιν Νάγιεφ.

Το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο al Arabiya έδειξε εικόνες του πρίγκιπα, που μετά την απόπειρα δολοφονίας του, συναντήθηκε με τον Βασιλιά Αμπντάλα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SPA, δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας ήταν ένας άνδρας που καταζητείτο για εξτρεμιστική δράση, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή. Ο άνδρας πλησίασε τους άνδρες ασφαλείας του πρίγκιπα και τους ανακοίνωσε ότι ήθελε να τον συναντήσει για να τον ενημερώσει αυτοπροσώπως ότι θέλει να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές.

Ο πρίγκιπας Μοχάμαντ μπιν Νάγιεφ θεωρείται πετυχημένος στο αξίωμά του, καθώς είναι ο άνθρωπος που έχει την ευθύνη για την εξουδετέρωση ομάδων που θεωρούνται προσκείμενες στην αλ Κάιντα, που σχεδίαζαν σειρά επιθέσεων με στόχο την αποσταθεροποίηση της μοναρχίας.