Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Το «σουβλάκι» της Μανίλας

Όλες οι πόλεις του πλανήτη συνδυάζονται στο μυαλό των επισκεπτών τους με μια τοπική λιχουδιά.

Ένα έδεσμα που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσει κανείς όταν βρεθεί εκεί και το οποίο θα αναπολεί - ευχάριστα ή δυσάρεστα ανάλογα με τα γαστρονομικά του γούστα - αφού επιστρέψει στην πατρίδα.

Στη Μανίλα λοιπόν των Φιλιππίνων, αυτή η λιχουδιά είναι ο μικρός τόνος, σαν αυτούς που ψήνει ο επίσης μικρός έμπορος πριν βγει στην αγορά να τους πουλήσει προς 250 πέσος, δηλαδή 5 ευρώ έκαστο.

Τώρα βέβαια το αυτοσχέδιο γκριλ πιθανόν να μη σας γεμίζει το μάτι, αλλά τα σουβλάκια που τρώνε οι τουρίστες στην Αθήνα φτιάχνονται με μεγαλύτερη προσοχή;