Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Καζάνι που βράζει η ΝΔ

Ξεσπάθωσαν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, που αντιτίθενται στις πρόωρες εκλογές, και με αφορμή την παραίτηση και την επιστολή του Γιάννη Μανώλη αφήνουν ο ένας μετά τον άλλο αιχμές κατά της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου Σουφλιά.

Συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν αυτοκτονία τις πρόωρες εκλογές και καλούν τους δύο υπουργούς να ξεκαθαρίσουν το λόγο που τις εισηγούνται.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Αργολίδας στην επιστολή φωτιά προς τον πρωθυπουργό, του ζητά να μην οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία σε εκλογική αυτοκτονία και ταυτοχρόνως τον προτρέπει να μην υποκύψει στις πιέσεις όσων προτείνουν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, είτε «γιατί επιθυμούν να ηγηθούν της ΝΔ, είτε γιατί επιθυμούν για τον εαυτό τους σημαντικό θεσμικό».

Σήμερα μεγάλη μερίδα του Τύπου θέλει τον πρωθυπουργό να έχει αποφασίσει ήδη πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο και απλώς να μελετά τα σενάρια για να διαλέξει εκείνο με το οποίο θα τις προκαλέσει.

Επικρατέστερο, μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι ότι δεν μπορεί η χώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης να αντέξει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Η εφημερίδα το ΒΗΜΑ, μάλιστα, θέλει τον πρωθυπουργό την Τετάρτη να απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα στον ελληνικό λαό, όπου και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Ο Κώστας Καραμανλής, πάντως, συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του ακόμη και από τα κορυφαία γαλάζια στελέχη και το Μέγαρο Μαξίμου.

«Είμαστε επικεντρωμένοι στη δουλειά μας», δήλωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για την παρατεταμένη εκλογολογία, ενώ ο Γιώργος Σουφλιάς παραδέχθηκε, εμμέσως, ότι έχει εισηγηθεί στον πρωθυπουργό πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκαν, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αντώνης Σαμαράς. Τη θέση του κ. Μανώλη στη Βουλή παίρνει ο Δημήτρης Κρανιάς.