Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Έκρηξη βόμβας κοντά σε στρατόπεδο στην Ισπανία

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας κοντά σε στρατόπεδο της χωροφυλακής στην πόλης Μπούρχος στη βόρεια Ισπανία το πρωί της Τετάρτης, ανέφερε η εφημερίδα El Mundo στην Διαδικτυακή της έκδοση.

Παγιδευμένο όχημα εξερράγη περίπου στις 04:30 κοντά σε κτήριο της Guardia Civil, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές της Ισπανικής αστυνομίας, ενώ αναφέρει ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση.

Η αστυνομία εκτιμά ότι για την επίθεση ευθύνεται η Βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA.

Τα περισσότερα θύματα, 38 από τα οποία διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, τραυματίστηκαν ελαφρά (υπέστησαν κυρίως εκδορές από θραύσματα γυαλιών), ωστόσο οι ζημιές σε κτήρια ήταν σημαντικές.

Το όχημα στο οποίο είχε τοποθετηθεί η βόμβα ήταν σταθμευμένο πίσω από σπίτι όπου κοιμούνταν χωροφύλακες και μέλη των οικογενειών τους, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena.

Η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε πανικό, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Αστυνομικοί εκτίμησαν ότι για την επίθεση χρησιμοποιήθηκε ημιφορτηγό που είχε κλαπεί στη Γαλλία.

Η κυβέρνηση του Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες Θαπατέρο διέκοψε τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους αυτονομιστές μετά τη βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης τον Δεκέμβριο του 2006, όταν είχαν βρει το θάνατο δυο άνθρωποι.