Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Φήμες για αποχώρηση της BMW από τη F1

Οι άνθρωποι της BMW αναμένεται να ανακοινώσουν τα σχέδια της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να αποχωρήσει από το 2010 από τη Φόρμουλα Ένα, όπου μετέχει με την BMW Ζάουμπερ.

Η εξέλιξη αυτή πρόκειται να ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου στο Μόναχο, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, την ώρα που εκπρόσωπος Τύπου της BMW Ζάουμπερ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Πηγές της εταιρείας αναφέρουν ότι οι λόγοι για αυτήν την απόφαση δεν είναι ούτε το υψηλό κόστος, ούτε τα απογοητευτικά αποτελέσματα της ομάδας, αλλά μια αλλαγή στρατηγικής στο εσωτερικό της BMW.

Εκτιμάται ότι η γερμανική εταιρεία αυτοκινήτου θα αποχωρήσει μόνο από τη Φόρμουλα Ένα, παραμένοντας ενεργή σε άλλα μηχανοκίνητα αθλήματα.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, το πρακτορείο «Reuters», επικαλούμενο πηγές που δεν τις κατονομάζει, αναφέρει ότι τα αίτια της αποχώρησης της BMW (BMWG.DE) είναι η κακή χρονιά της BMW Ζάουμπερ, αλλά και η κρίση που μαστίζει τη βιομηχανία αυτοκινήτου.

Βάσει του σχετικού τηλεγραφήματος, η BMW και η Ζάουμπερ δεν έχουν επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες, ωστόσο έχει οριστεί να δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Μόναχο με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, καθώς και τον γενικό διευθυντή της ομάδας της Φόρμουλα Ένα, Μάριο Τάισεν. Πηγή προσκείμενη στην ομάδα δήλωσε ότι η απόφαση αποχώρησης ελήφθη σε χθεσινό διοικητικό συμβούλιο.

Η BMW εξαγόρασε την ελβετική Ζάουμπερ το 2005 και έκανε το ντεμπούτο της στη Φόρμουλα Ένα την επόμενη χρονιά. Η ομάδα βελτίωνε συνεχώς τη θέση της στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών από την πρώτη σεζόν της συμμετοχής της και τον Ιούνιο του 2008 πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας της με τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα στον Καναδά. Φέτος, όμως, οι εμφανίσεις της δεν είναι ανάλογες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με συγκομιδή μόλις οκτώ βαθμών.