Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Λαχτάρισαν τη Ν.Δ. οι «μεμονωμένοι πολίτες»

Ξεσπαθώνουν κατά του Αντώναρου, που τους χαρακτήρισε «μεμονωμένους πολίτες», οι 16 «γαλάζιοι» συνδικαλιστές του θεσσαλικού κάμπου που με επιστολή τους στον πρωθυπουργό του ζήτησαν να προχωρήσει σε «ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες» πριν από τη ΔΕΘ. Τον κάλεσαν να κάνει «εκκαθάριση του πολιτικού προσωπικού» που «παραβίασε κάθε έννοια δικαίου και ηθικής» και επισήμαναν κακοδιαχείριση, έλλειψη οράματος, αρχές που δεν έγιναν πραγματικότητα κ.λπ.

«Οπως γνωρίζετε, δεν σχολιάζω δηλώσεις, τοποθετήσεις μεμονωμένων πολιτών» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την επιστολή των «16».

Την αγνοούσε

Αγνοούσε και την επιστολή. «Δεν γνωρίζω την ύπαρξή της» δήλωσε. «Ολες οι επιστολές, που φθάνουν στο μέγαρο Μαξίμου, όπως σας έχω πει και άλλες φορές -και είναι πάρα πολλές-, ακολουθούν την προβλεπόμενη διαδικασία» πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίζει πού πήγε η συγκεκριμένη επιστολή. Σε υπουργό; Στο αρχείο του Μαξίμου; Στον κάδο; Το Μαξίμου δεν φαίνεται να πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών και κλείνει τα αυτιά στις κραυγές αγωνίας των στελεχών του επιλέγοντας την τακτική του στρουθοκαμηλισμού.

Λάβρος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν ο «γαλάζιος» αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης που ήταν μεταξύ αυτών που υπέγραψε την επιστολή. «Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σ' εμάς και τον κ. Αντώναρο» είπε στην «Ε». «Εμείς ήμασταν αιρετοί και πριν από το 2004 όπως είμαστε και τώρα. Εκπροσωπούμε τον κόσμο και έχουμε χρέος απέναντί του να μεταφέρουμε την αγωνία του, αφού δεν μπορεί όχι να ακουμπήσει, ούτε να πλησιάσει τους μεγαλοσχήμονες. Τον κ. Αντώναρο πριν από το 2004 δεν τον ήξερε κανείς. Μετά το 2004 τον διόρισε ο πρωθυπουργός. Αν δεν πήρε τώρα το μήνυμα, θα το πάρει σε λίγες ημέρες που θα ακολουθήσει νέο κύμα επιστολών από φορείς και συλλόγους που ήθελαν να υπογράψουν τη δική μας επιστολή -εμείς δεν σκεφτήκαμε να τους καλέσουμε- και ετοιμάζονται να γράψουν τις δικές τους. Θα πει πάλι ότι πρόκειται για "μεμονωμένους πολίτες";».

Στο σχόλιο της «Ε», ότι ο Β. Αντώναρος δεν εκφράζει προσωπικές απόψεις στο μπρίφινγκ αλλά μιλάει ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Θ. Κοκκινούλης απάντησε: «Τότε πολύ φοβάμαι ότι το πρόβλημα είναι του πρωθυπουργού. Οι θέσεις μας απηχούν τις αγωνίες που βγαίνουν από τις καρδιές των νεοδημοκρατών. Αν δεν θέλουν να τις ακούσουν...».

Αναζητήσαμε και τον αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ Λάρισας Ιωάννη Βαρβαρούση.

«Είμαστε "μεμονωμένοι πολίτες" εμείς που εκλεγόμαστε από φορείς, αγροτικές ενώσεις, επαγγελματικούς συλλόγους, τεχνικά επιμελητήρια κ.λπ.;» αναρωτήθηκε. «Εμείς δεν απειλήσαμε τον Κ. Καραμανλή. Χτυπήσαμε όχι καμπανάκι αλλά καμπανάρα. Η Ν.Δ. δεν τήρησε τις εξαγγελίες της και βλέπουμε τον κόσμο να απομακρύνεται. Παντού μας λένε ότι αν δεν γίνει κάτι τώρα, με μαθηματική ακρίβεια θα χάσουμε. Δεν πήγαμε καλά και δεν πάμε. Εχουμε πολύ κόσμο πίσω μας και μεταφέρουμε την αγωνία του να αλλάξει το κλίμα».

«Τι τους κρατάει;»

Ο κ. Βαρβαρούσης προτείνει «να φύγουν υπουργοί, διοικητές οργανισμών που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, όσοι έβλαψαν το κόμμα». «Ο πρόεδρος ξέρει ποιοι είναι» τόνισε. «Τι τους κρατά; Αυτά που ακούγαμε για το ΠΑΣΟΚ, τα ακούμε τώρα για τους δικούς μας. Ε, αυτό δεν το δέχεται ο οργανισμός μας. Δεν το καταλαβαίνουν κι αυτοί ότι έκαναν κακό στην παράταξη; Γιατί δεν φεύγουν από μόνοι τους; Γιατί δεν κάνουν ό,τι και ο Ρουσόπουλος; Αν χρειαστεί ακόμη και να πέσει η κυβέρνηση για να καθαριστεί αυτό το πράγμα που μας θίγει όλους, να πέσει. Οχι να πεθάνει με θάνατο αργό. Αν και εγώ νομίζω ότι αν κάνουμε ό,τι πρέπει, ο κόσμος θα μας ξαναψηφίσει».

Ο Ι. Βαρβαρούσης είπε και εκείνος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επιστολές εκπροσώπων διαφόρων φορέων. «Ο κόσμος αγωνιά» τόνισε. «Εγώ είμαι γεωπόνος, ασχολούμαι με τα κοινά πάνω από 20 χρόνια, είμαι οργανωμένο μέλος της Ν.Δ., δεν πήρα ούτε ένα ευρώ από κανέναν, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και θα μιλώ μήπως και αφυπνιστούμε».

Αυτά πάντως που είπαν οι «16», έστω και σε διαφορετικούς τόνους, τα λένε και άλλα στελέχη της Ν.Δ. «Αν η κυβέρνηση έχει μακρά ζωή, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο, πρέπει να γίνουν αλλαγές» δήλωσε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου (στο κανάλι 1).

«Δεν συμφωνώ στο ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» δήλωσε ο βουλευτής Κ. Αγοραστός (στον 9,84) και ζήτησε αλλαγές: «Οποιοι έχουν αποτελεσματικότητα στο έργο τους πρέπει να παραμείνουν. Οποιοι δεν ανταποκρίθηκαν για οποιονδήποτε λόγο, να φύγουν», είπε.