Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Στο αίμα και πάλι το Ιράκ

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίσθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στα γραφεία ενός σουνιτικού πολιτικού κόμματος στην πόλη Μπακούμπα του βορειοανατολικού Ιράκ, όπως έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι νεκροί είναι τέσσερις και οι τραυματίες 18.

Τα γραφεία του Εθνικού Κινήματος για Μεταρρύθμιση και Ανάπτυξη καταστράφηκαν όταν μια βόμβα εξερράγη στο εσωτερικό τους. Δύο φρουροί ασφαλείας που βρίσκονταν έξω από το κτίριο είναι μεταξύ των τραυματιών.

Ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να ερευνούν τα συντρίμμια, ενώ η αστυνομία και στρατιώτες έχουν αποκλείσει την περιοχή. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως πολλά από τα θύματα εργάζονταν για το κόμμα, αλλά μερικά ήταν περαστικοί έξω από το κτίριο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα στο γραφείο του αρχηγού του κόμματος στην επαρχία Ντιγιάλα, του Κιτάμπ Σουλτάν, και εξερράγη λίγο πριν από τη διεξαγωγή μιας σύσκεψης αξιωματούχων της περιφέρειας που είναι μέλη του κόμματος. Το κόμμα είχε κατεβάσει υποψηφίους στις περιφερειακές εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά δεν κέρδισε καμιά έδρα στην τοπική συνέλευση.