Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

«Καλύφθηκαν» πλήρως οι 24 άγονες αεροπορικές γραμμές

Στα 7,4 εκατ. ανέρχεται το συνολικό κόστος για την τετράμηνη κάλυψη των 24 επιδοτούμενων γραμμών από τις τρεις εταιρίες Olympic Air, Athens Airways και Sky Express, καθώς ύστερα από το αίτημα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η εταιρία του Ανδ. Βγενόπουλου έκανε νέα μειωμένη προσφορά.

Αναλυτικότερα, η βελτιωμένη προσφορά της Olympic Air για την κάλυψη των 9 γραμμών ανέρχεται στο ποσό των 5.220.527 ευρώ, έναντι του αρχικού που ήταν 6.220.527 ευρώ, δηλαδή επήλθε έκπτωση κατά 1 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να τονισθεί πως το τελικό ποσό που θα κληθεί να επιδοτήσει το Eλληνικό Δημόσιο για την κάλυψη των δρομολογίων στους 24 «άγονους» προορισμούς είναι αυξημένο κατά 1,5 εκατ. ευρώ από την αρχική προσφορά που είχε κάνει η Olympic Air με την οποία διεκδικούσε επιδότηση 5,9 εκατ. ευρώ για το σύνολο των γραμμών.

Σημειώνεται ότι η Athens Airways ανακοίνωσε ήδη το πρόγραμμα πτήσεων στις 10 γραμμές που ανέλαβε, το οποίο αναρτάται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εταιρίας, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα προγράμματα πτήσεων και των άλλων εταιριών προκειμένου να καλυφθούν πλήρως τα δρομολόγια εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Ο πλήρης κατάλογος των 24 άγονων γραμμών και των εταιριών που αναλαμβάνουν την εκτέλεση των δρομολογίων είναι ο εξής:

• Η Athens Airways αναλάμβάνει 10 γραμμές με συνολικό αντιστάθμισμα για το τετράμηνο 1.561.250 ευρώ. Ετσι από 1 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιεί πτήσεις σε Αθήνα-Ικαρία, Θεσσαλονίκη-Χίος, Αλεξανδρούπολη-Σητεία, Aκτιο-Σητεία, Αθήνα-Κύθηρα, Αθήνα- Κάρπαθος, Αθήνα-Σκιάθος, Θεσσαλονίκη-Κέρκυρα, Κέρκυρα-Aκτιο- Κεφαλονιά-Ζάκυνθος και Θεσσαλονίκη-Σάμος.

• Η Sky Express αναλαμβάνει 5 γραμμές με συνολικό αντιστάθμισμα για το τετράμηνο 632.007 ευρώ, οι οποίες αφορούν τα δρομολόγια: Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Σάμος-Ρόδος, Αθήνα-Σκύρος, Θεσσαλονίκη-Σκύρος, Αθήνα-Σητεία και Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα.

• Η Olympic Air αναλαμβάνει 9 γραμμές με συνολικό αντιστάθμισμα για το τετράμηνο 5.220.527 ευρώ. Οι πτήσεις που θα πραγματοποιούνται απο την εταιρία του Αν. Βγενόπουλου είναι: Αθήνα-Αστυπάλαια, Αθήνα- Λέρος, Αθήνα-Μήλος, Ρόδος-Κάρπαθος- Κάσος-Σητεία, Αθήνα-Νάξος, Αθήνα-Πάρος, Ρόδος-Κως-Λέρος-Αστυπάλαια, Αθήνα-Κάλυμνος και Ρόδος-Καστελόριζο.