Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Σαουδική Αραβία: Ένας δικηγόρος σκοπεύει να μηνύσει τις αρχές της Τζέντα για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες

Ένας Σαουδάραβας δικηγόρος ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να μηνύσει τις αρχές της επαρχίας Τζέντα ενώ χιλιάδες συμπατριώτες του εκφράζουν το θυμό τους, κυρίως μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Αραμπίγια, εντοπίστηκαν απόψε άλλα πέντε πτώματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 103.

Ο δικηγόρος και προασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ουαλίντ Αμπου αλ-Χέιρ, δήλωσε ότι οι οικογένειες των θυμάτων τον στηρίζουν και ότι σκοπεύει να καταγγείλει τις ελλείψεις στο αποχετευτικό σύστημα της Τζέντα.

"Δεν έκαναν εργασίες ενώ δήλωναν εδώ και τρία χρόνια ότι το είχαν φτιάξει", είπε, υποστηρίζοντας ότι "ακόμη και οι αξιωματούχοι της επαρχίας παραδέχτηκαν ότι έγιναν λάθη".
Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπεσαν την Τετάρτη στην Τζέντα είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και να παρασυρθούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους.
Καθώς οι διαδηλώσεις απαγορεύονται, πολλοί κάτοικοι της Τζέντα εκφράζουν την οργή τους μέσα από το Ίντερνετ.

Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί σε μια σελίδα του Facebook που δημιουργήθηκε πριν από τρεις ημέρες για να διαμαρτυρηθούν για τις ελαττωματικές υποδομές της πόλεις.