Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Ισχυροποιούνται οι οικονομικοί δεσμοί της Γαλλίας με τη Ρωσία

Eνίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Γαλλίας - Ρωσίας διαπιστώθηκε κατά τις συνομιλίες που είχαν χθες οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε χθες με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Φιγιόν στο Ραμπουαγιέ, έξω από το Παρίσι. Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα πραγματικό επίτευγμα στη σφαίρα της οικονομικής συνεργασίας». Η Γαλλία εξετάζει την πιθανή πώληση στη Ρωσία ενός πολεμικού πλοίου κατηγορίας Μιστράλ.

«Επιβεβαιώνω ότι εξετάζουμε τώρα επίσημο αίτημα της ρωσικής κυβέρνησης για την αγορά ενός πλοίου αυτής της κατηγορίας», αποκάλυψε ο Γάλλος πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου. «Η Γαλλία είναι ανοιχτή στη συνεργασία με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της άμυνας», πρόσθεσε ο Φ. Φιγιόν. Από την πλευρά του ο Β. Πούτιν διευκρίνισε ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη πάρει μια οριστική απόφαση όσον αφορά την αγορά πολεμικού πλοίου της κατηγορίας Μιστράλ από τη Γαλλία.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την κρίση στο Ντουμπάι δηλώνοντας ότι υποδεικνύει ότι είναι δύσκολο για την υφήλιο να εξέλθει από τη χρηματοπιστωτική κρίση.