Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Συνεχίζονται οι μάχες με τους Ταλιμπάν στο Πακιστάν

Κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν δέκα Ταλιμπάν στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σε περιοχή όπου διαμένουν φυλές, ανέφερε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι αντάρτες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της επιχείρησης των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή Κουράμ, μία από τις οκτώ περιοχές όπου διαμένουν φυλές και όπου ο στρατός πραγματοποιεί επιθέσεις εναντίον Ταλιμπάν και ενόπλων που σχετίζονται με την Αλ Κάϊντα.

"Οι δυνάμεις μας κατέστρεψαν πέντε οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του οχήματος ενός τοπικού διοικητή", πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πότε σημειώθηκαν οι συγκρούσεις.

Η περιοχή Κουράμ έχει εξελιχθεί σε ένα νέο κέντρο δράσης των ισλαμιστών ανταρτών. Εκατοντάδες Ταλιμπάν που προσπαθούν να απομακρυνθούν από το Δυτικό Ουαζιριστάν, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις των πακιστανικών δυνάμεων, έχουν καταφύγει.

Στην περιοχή Κουράμ διαμένουν κυρίως σιίτες μουσουλμάνοι που συγκρούονται με σιίτες, με τους Ταλιμπάν να υποστηρίξουν τους σουνίτες. Οι τελευταίοι σε αντάλλαγμα προσφέρουν στους Ταλιμπάν, που είναι επίσης σουνίτες, κατάλυμα και διευκολύνσεις για να πραγματοποιούν επιθέσεις, από τα σύνορα, εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.