Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Άνοιξαν οι κάλπες για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ

Το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας καλούνται να εκλέξουν σήμερα τα μέλη και οι πολιτικοί φίλοι της παράταξης.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.00 και θα κλείσουν στις 19.00 το απόγευμα. Μπορούν να ψηφίσουν όσοι είναι, ήδη, μέλη της Νέας Δημοκρατίας και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν σήμερα ως μέλη.

Ο Αντώνης Σαμαράς ψήφισε το πρωί στην Πύλο, η Ντόρα Μπακογιάννη άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα ψηφίσει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη Ραφήνα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από φίλους και μέλη του κόμματος που βρέθηκαν στο ίδιο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσουν. «Εύχομαι και πιστεύω ότι η Ν.Δ. ενωμένη υπό τη νέα ηγεσία θα πρωταγωνιστήσει και πάλι στους αγώνες της χώρας μας» δήλωσε αμέσως μετά ο πρώην πρωθυπουργός.

«Σήμερα μιλούν οι πολίτες καλώ τους νεοδημοκράτες να προσέλθουν στις κάλπες για να προχωρήσουμε όλοι μαζί, για να κάνουμε τη νέα κεντροδεξιά», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. «Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και κατακτούν την ελπίδα», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Απευθυνόμενος σε όλους όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών Δημήτρης Σιούφας υπογράμμισε ότι η ανάδειξη προέδρου από τη λαϊκή βάση του κόμματος είναι σημαντική κατάκτηση άμεσης δημοκρατίας, που οφείλουμε να τη θεμελιώσουμε με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή.