Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Μαυριτανία: Μέλη φιλανθρωπικής οργάνωσης οι Ισπανοί που απήχθησαν

Μέλη φιλανθρωπικής οργάνωσης από τη Βαρκελώνη, η οποία οργανώνει μεταφορές ανθρωπιστικής βοήθειας στη Δυτική Αφρική, είναι οι τρεις Ισπανοί που απήχθησαν χθες στα βορειοδυτικά της Μαυριτανίας, ανακοινώθηκε από μέλος της ίδιας οργάνωσης στο Ντακάρ.

«Είναι συνεργάτες της οργάνωσης Μπαρσελόνα Ακσιό Σολιδάρια (Δράση Αλληλεγγύης Βαρκελώνη), η οποία ανήκει στην οργάνωση Καραβάνι Αλληλεγγύης, ανακοίνωσε η Μόντσε Μπός, η οποία κατάφερε να μιλήσει τηλεφωνικά με τα μέλη της πομπής οχημάτων στη Μαυριτανία.

«Τα τρία απαχθέντα μέλη επέβαιναν στο τελευταίο μικρό όχημα, το οποίο βρισκόταν στην ουρά μίας μεγάλης φάλαγγας οχημάτων, που αποτελείτο από δέκα μεγάλα φορτηγά και ορισμένα οχήματα» και εκινείτο στην αρτηρία Νουαντίμπου-Νουακσότ, τόνισε η Μπος.

«Μία ομάδα ενόπλων τους σταμάτησε και τους απήγαγε, αφήνοντας στο ίδιο σημείο το όχημά τους, χωρίς να πειράξουν το υλικό, τις αποσκευές τους και τα χρήματα που υπήρχαν στο αυτοκίνητο», τόνισε η ίδια.

Σκοπός του Καραβανιού Αλληλεγγύης είναι να μεταφέρει στη Δυτική Αφρική υλικό που συγκεντρώθηκε από καταλανικές ΜΚΟ για προγράμματα στο Μαρόκο, τη Μαυριτανία, τη Σενεγάλη, τη Γκάμπια και τη Γουϊνέα-Μπισάου.