Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

H μεγάλη ώρα για τη ΝΔ

Σε εξέλιξη είναι από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασιά για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ σε 1039 εκλογικά κέντρα της χώρας.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, αλλά σε περίπτωση που παρατηρηθούν ουρές στα εκλογικά κέντρα, τότε η διαδικασία θα παραταθεί.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη της παράταξης, αλλά και όσοι υποστηρικτές της ΝΔ επιθυμούν να εγγραφούν μέλη επί τόπου.

Αν απαιτηθεί δεύτερος γύρος, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου τις ίδιες ώρες. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και σήμερα και μόνο στο εκλογικά τμήμα που ψήφισαν σήμερα.

«Εύχομαι και πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία ενωμένη δυνατή υπό τη νέα ηγεσία της θα πρωταγωνιστήσει και πάλι όπως της ταιριάζει στα δημόσια πράγματα της χώρας», ήταν η δήλωση του απερχόμενου προέδρου της ΝΔ Κ. Καραμανλή μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Ραφήνα.

O Αντώνης Σαμαράς από την Πύλο της Μεσσηνίας δήλωσε πως «σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες νεοδημοκράτες κάνουν τη μεγάλη ανατροπή και κατακτούν την ελπίδα».

«Από αύριο ξεκινάει μια νέα εποχή και για τη Νέα Δημοκρατία και για την Ελλάδα μας», πρόσθεσε.

Κάλεσμα στους υποστηρικτές της ΝΔ να προσέλθουν στις κάλπες απηύθυνε η Ντόρα Μπακογιάννη από το Μετς όπου ψήφισε λίγο πριν από τις 10 το πρωί, ενώ εμφανίστηκε ενωτική για την επόμενη μέρα.

«Αυτούς τους δύο μήνες είπαμε και ακούσαμε πολλά. Σήμερα μιλάνε οι πολίτες. Σήμερα μιλάει η καρδιά, το φιλότιμο και η συνείδηση του νεοδημοκράτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Καλώ όλους να έρθουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της παράταξής μας, η οποία θα σημάνει το νέο ξεκίνημα, ένα νέο ξεκίνημα το οποίο είναι ελπιδοφόρο για τη Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε.

«Θα αφήσουμε πίσω ό,τι μας πλήγωσε και θα προχωρήσουμε όλοι μαζί για να κάνουμε τη μεγάλη κεντροδεξιά. Την κεντροδεξιά που ονειρευόμαστε , την κεντροδεξιά που μπορεί να είναι χρήσιμη στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ψηφισε στις 11 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.