Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

25 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό στη Ρωσία

Συνολικά 25 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον εκτροχιασμό του επιβατηγού τρένου Νιέφκσι Εξπρές που εκτελεί το δρομολόγιο Μόσχα- Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε ο ρώσος υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Σεργκέι Τσόιγκου, ενώ προηγουμένως ο ίδιος είχε μιλήσει για 26 νεκρούς.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, ο οποίος έχει αναθεωρήσει τα προϋπάρχοντα στοιχεία «25 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 26 αγνοούνται. Στους αγνοούμενους δεν συμπεριλαμβάνονται αυτοί που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, ούτε αυτοί που έχουν τραυματιστεί», δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση ο επικεφαλής της κυβερνητικής επιτροπής που δημιουργήθηκε αμέσως μετά το δυστύχημα.

Η ανακοίνωση που είχε εκδώσει το βράδυ του Σαββάτου το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών ανερχόταν σε 26, των αγνοουμένων σε 18 και των τραυματιών σε 104. Άλλοι απολογισμοί, που ωστόσο δεν είχαν επιβεβαιωθεί επισήμως ανέβαζαν τον αριθμό των νεκρών από 25 έως 39.

Η υπουργός Υγείας Τατιάνα Γκολίκοβα από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι έξι ξένοι συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών. Πρόκειται για έναν Ιταλό, έναν Βέλγο, έναν Αζέρο, έναν Λευκορώσο και δύο Ουκρανούς.

Ο εκτροχιασμός πολλών βαγονιών του Νιέφκσι Εξπρές, σημειώθηκε στις 21.30 τοπική ώρα την Παρασκευή το βράδυ στην περιοχή μεταξύ του Νοβκορόντ και του Τβερ, 284 χιλιόμετρα από την παλιά πρωτεύουσα της πάλαι ποτέ ρωσικής αυτοκρατορίας.

Όπως ανακοίνωσαν το Σάββατο οι αρχές, ο εκτροχιασμός οφειλόταν σε τοποθέτηση 7 κιλών εκρηκτικών επί των σιδηροτροχιών.