Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Σε επιχειρήσεις που διεξήχθησαν στο Πακιστάν χθες σκοτώθηκαν 34 μαχητές που πρόσκεινται στους Ταλιμπάν

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας του Πακιστάν υποστήριξαν χθες Παρασκευή ότι περίπου 34 μαχητές των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε δυο επιθέσεις στην ανάστατη περιοχή των φυλών στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας που γειτνιάζει με το Αφγανιστάν.
Ο ταγματάρχης Φαζλούρ Ρεχμάν, εκπρόσωπος της Συνοριοφρουράς, μιας παραστρατιωτικής δύναμης, είπε ότι 19 ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν στην περιοχή Χάιμπερ, όπου εκατοντάδες άνδρες του τακτικού στρατού του Πακιστάν και των παραστρατιωτικών ομάδων εξαπέλυσαν επιχειρήσεις την Τρίτη.
"Αφού αντιμετώπισαν σκληρή αντίσταση από τους εξτρεμιστές οι δυνάμεις ασφαλείας ανέκτησαν τον έλεγχο σημαντικού οχυρού των εξτρεμιστών στην [περιοχή] Φερόζ Χελ", δήλωσε ο ταγματάρχης Ρεχμάν, προσθέτοντας ότι οι 19 νεκροί ήταν "ξένοι".
Οι μαχητές που δρουν στην περιοχή πιστεύεται ότι συνδέονται με την οργάνωση Λασκάρ ε Ισλάμ.
Αξιωματούχοι την κατηγορούν για σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας στην Πεσάβαρ με εκατοντάδες νεκρούς.

Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας αποτελούν αντίποινα των Ταλιμπάν για την επίθεση σε άλλη μια περιοχή των φυλών, το Νότιο Ουαζιριστάν.
'Αλλοι 15 "εξτρεμιστές" σκοτώθηκαν στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του στρατού στην περιοχή Ναρακάι στο Νότιο Ουαζιριστάν, προβάλλοντας "σκληρή αντίσταση", σύμφωνα με άλλο ανακοινωθέν του στρατού χθες.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ένας κυβερνητικός στρατιώτης τραυματίστηκε στις μάχες.
Οι περισσότεροι από τους περίπου 10.000 μαχητές που θεωρούνται προσκείμενοι στους Ταλιμπάν και στην αλ Κάιντα στο Νότιο Ουαζιριστάν εγκατέλειψαν την περιοχή μετά την έναρξη των επιχειρήσεων στα μέσα Οκτωβρίου, αλλά απείλησαν ότι θα επιστρέψουν.
Αξιωματούχοι του στρατού του Πακιστάν λένε ότι έχουν σκοτώσει πάνω από 600 μαχητές των Ταλιμπάν στις επιχειρήσεις τους.

Ο αριθμός είναι αδύνατον να επιβεβαιωθεί.