Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Επίθεση Αλαβάνου στον Αλέξη Τσίπρα

Επίθεση στην Ανανεωτική Πτέρυγα και τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αλέκος Αλαβάνος κατά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησε για «μια μικρή ομάδα επαγγελματικών στελεχών μιας συνιστώσας, η οποία κρατά αιχμάλωτο τον ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι «αυτή η ομηρεία πρέπει να λήξει σήμερα».

Κάνοντας την αυτοκριτική του, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι σύμφωνα με διάφορες τοποθετήσεις, υπήρξε ένα εκλογικό αποτέλεσμα θετικό στις εκλογές και πρόσθεσε ότι «σε αυτό δεν είχα καμία προσωπική συμμετοχή». Ωστόσο, είπε, «οι τρεις βασικοί μας στόχοι στη φάση διακυβέρνησης της ΝΔ δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά: Η ακύρωση του δικομματισμού. Η αλλαγή συσχετισμών μέσα στη ιστορική αριστερά, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Το πλατύ άνοιγμα στη νεολαία και τα πρωτοποριακά της στοιχεία».

Ο κ. Αλαβάνος παραδέχθηκε ότι «κανείς άλλος μέσα στην αίθουσα δεν έχει τόση ευθύνη όσο εγώ. Για πρωτοβουλίες μετά τις εκλογές του 2007. Για την υποτίμηση των μηχανισμών».

Εκτίμηση του κ. Αλαβάνου είναι ότι οι δυνατότητες του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν μεγάλες. «Ας χαρεί το οικονομικό και εκδοτικό κατεστημένο λίγο ακόμη. Ας έχει την ψευδαίσθηση ότι κατάφερε να έχει μια αριστερά με τις μικρές προγραμματικές της διορθώσεις, με διαγωγή κοσμιωτάτη. Για λίγο όμως. Ας χαρεί για λίγες βδομάδες, για λίγους μήνες».