Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

O Αντώνης Σαμαράς νέος πρόεδρος της ΝΔ

O Αντώνης Σαμαράς είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, αφού με καταμετρημένο το 72,68% των ψήφων, λαμβάνει το 50,18% έναντι 39,76% της Ντόρας Μπακογιάννη και 10,06% του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ενωτικός εμφανίστηκε ο κ. Σαμαράς. «Νικήσαμε όλοι, δεν υπάρχουν ηττημένοι» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Τώρα πρέπει να ασκήσουμε δυναμική και αξιόπιστη αντιπολίτευση και να διεκδικήσουμε την διακυβέρνηση της χώρας», πρόσθεσε και προανήγγειλε συνέδριο θέσεων και αρχών για τομές που θα οδηγήσουν την παράταξη στην αναγέννηση. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους νεοδημοκράτες να συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς εξήρε την ανάγκη ενότητας στο κόμμα και ανέφερε ότι ξεχνάει ότι ειπώθηκε μέχρι τώρα. «Τα ξεχνάω όλα. Σφουγγάρι» είπε χαρακτηριστικά, αλλά προειδοποίησε ότι «δεν θα ανεχθώ υπονόμευση της ενότητας της παράταξης».

Ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν στον αγώνα του, την οικογένειά του, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που ξεκίνησε το θέμα της εκλογής από τη βάση, όπως είπε, και τα στελέχη του κόμματος που βρέθηκαν δίπλα του.

Τον κ. Σαμαρά συνεχάρη για τη νίκη του η Ντόρα Μπακογιάννη. «Σήμερα η βάση της Ν.Δ. εξέλεξε το νέο αρχηγό του κόμματος. Η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή», υπογράμμισε η κα Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να γίνει ένα σύγχρονο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα. «Στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παρόντες» τόνισε.

Τον Αντώνη Σαμαρά συνεχάρη και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Εύχομαι ο νέος πρόεδρος να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του, να ξαναβάλει το κόμμα μέσα στην κοινωνία, ώστε να συνταχθούμε όλοι στο πλευρό του και να αγωνιστούμε για τη νίκη της Ν.Δ», είπε. Ο κ. Ψωμιάδης συνεχάρη και την Ντόρα Μπακογιάννη για την ενωτική στάση που κράτησε σε αυτήν την πρωτόγνωρη, όπως ειπε, διαδικασία για τη Ν.Δ.