Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Αλμούνια: «Δε θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα»

ΝΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΥΨΟΜΕΣΑΚΗΣΔΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΑ 30 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΚΑΙ ΡΟΥΦΗΓΜΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗς ΠΑΜΠΛΟΥΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΛΟΥΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΚΟΤΟΜΥΑΛΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΟΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ. ΣΑΧΛΆΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΛΑΚΗΣ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ. ΣΑΧΛΑΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Καθησυχαστικοί σε ό,τι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίζονται ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια, επισημαίνοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει ποτέ διότι έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε χθες από το Νανγίνγκ της Κίνας ο κ. Αλμούνια, ενώ απέδωσε τη διεύρυνση του spread στην αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος, στη διεθνή κρίση και στις αναταράξεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ντουμπάι.

«Η Ελλάδα θα χρειαστεί να πληρώσει περισσότερο για να δανειστεί, αλλά ο κίνδυνος χρεοκοπίας είναι μηδενικός λόγω της στήριξης της ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιος μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα χρεοκοπίας στην Ευρώπη εξαιτίας της κρίσης στο Ντουμπάι, το οποίο αδυνατεί να αποπληρώσει δάνεια ύψους 59 δισ. δολαρίων.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα κληθεί, αύριο και την Τετάρτη, να πείσει τις Βρυξέλλες για την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα μεταφέρει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομίας των «27» την έναρξη της υλοποίησης των δεσμεύσεων της Ελλάδας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, στην αγορά εργασίας και – κυρίως – στη δημοσιονομική διαχείριση.