Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Η κυβέρνηση Ομπάμα θα πιέσει τις τράπεζες να μειώσουν τις δόσεις όσων δανειοληπτών αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα

Η κυβέρνηση Ομπάμα θα αρχίσει την Δευτέρα να ασκεί πιέσεις προκειμένου οι τράπεζες και οι πιστωτές που δέχονται ενισχύσεις από το κράτος να μειώσουν τις δόσεις που καταβάλουν οι δανειολήπτες για τα σπίτια τους εάν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, γράφει η εφημερίδα The New York Times στις Κυριακάτικες εκδόσεις της.

ΕΣΕΙΣ, OI ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ BLOG ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ;

"Οι τράπεζες δεν κάνουν αρκετά καλή δουλειά", φέρεται να δήλωσε ο Μάικλ Μπαρ, υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιος για τους οικονομικούς θεσμούς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα την Παρασκευή. "Μερικές από τις εταιρίες αυτές θα έπρεπε να ντρέπονται, και θα ντραπούν", πρόσθεσε.

Αν και οι δανειστές έχουν μειώσει σε αρκετές περιπτώσεις τις δόσεις των δανειοληπτών με προβλήματα, οι Τάιμς ανέφεραν πως υπάρχουν όλο και περισσότερα δεδομένα που καταδεικνύουν πως το πακέτο βοήθειας προς τις τράπεζες, ύψους 75 δις δολαρίων, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κατασχέσεων, μοιάζει να οδεύει προς προβλήματα.

Τα περισσότερα δάνεια που τροποποιήθηκαν βάσει του προγράμματος παραμένουν σε δοκιμαστικό στάδιο και μόνο σε ένα μικρό ποσοστό οι νέοι όροι μονιμοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στελέχη της κυβέρνησης εκτιμούν ότι το πρόγραμμα αποδείχθηκε ανεπαρκές. Ο Μπαρ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον ίσως ονοματίσει τις τράπεζες εκείνες που δεν μειώνουν τις δόσεις και δεν θα τους διαθέσει τα χρηματικά κίνητρα που τους έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση έως ότου να μειώσουν τις δόσεις των δανείων που δίνουν.

"Δε θα πάρουν ούτε δεκάρα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση έως ότου προχωρήσουν", δήλωσε στην εφημερίδα.