Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

11 άτομα τα θύματα του τυφώνα στις Φιλιππίνες

Ένα παιδί πνίγηκε από την ξαφνική άνοδο των υδάτων ενός φράγματος, καθώς ακόμα ένας ισχυρός τυφώνας σαρώνει τμήματα των Φιλιππίνων, προκαλώντας πλημμύρες, κατολισθήσεις κι εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο τυφώνας Mirinae, ο τρίτος που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, σφυροκόπησε τη νήσο Λουσόν το Σάββατο, ξεριζώνοντας δέντρα και ανατρέποντας κολώνες του δικτύου ηλεκτροδότησης. Δεν υπήρξαν πληροφορίες για μεγάλες καταστροφές μέχρι στιγμής.

Οι αρχές ακύρωσαν 180 πτήσεις από τη Μανίλα, ενώ αρκετά πορθμεία και λεωφορειακές γραμμές δε λειτούργησαν, αποκλείοντας χιλιάδες ανθρώπους κι εμποδίζοντας χιλιάδες ακόμα να επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για το σαββατοκύριακο των Αγίων Πάντων.



Οι δυο τυφώνες των τελευταίων εβδομάδων στοίχισαν τη ζωή σχεδόν 1.000 ανθρώπων• τμήματα της πρωτεύουσας παραμένουν πλημμυρισμένα. Ωστόσο οι βροχοπτώσεις δεν ήταν τόσο σφοδρές όσο φοβούνταν οι αρχές και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, καθώς το φαινόμενο εξασθένισε πάνω από τη στεριά.

Κατά πληροφορίες που μετέδιδαν εγχώριοι ραδιοφωνικοί σταθμοί υπάρχουν άλλοι δυο νεκροί, ένας άνδρας που χάθηκε ενώ περνούσε ένα ρυάκι και ένας ακόμη ο οποίος πνίγηκε όταν το πρόχειρο κατάλυμά του παρασύρθηκε από τα νερά στη Μανίλα.