Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Αποζημίωση για θάνατο σε ραδιοφωνικό διαγωνισμό

Αποζημίωση ύψους 16,5 εκατομμυρίων δολαρίων επιδίκασε το δικαστήριο της Καλιφόρνια στην οικογένεια μίας γυναίκας που έχασε τη ζωή της το 2007, μετά από συμμετοχή της σε διαγωνισμό κατανάλωσης νερού που είχε διοργανώσει ραδιοφωνικός σταθμός.

Η Τζένιφερ Στρέιντζ ήταν 28 ετών όταν συμμετείχε στο διαγωνισμό του ραδιοφωνικού σταθμού της Καλιφόρνια KDND-FM, με έπαθλο ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι σε όποιον κατάφερνε να καταναλώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού χωρίς να ουρήσει ή να κάνει εμετό.

Ύστερα από τη δοκιμασία -στην οποία απέτυχε- η Τζένιφερ Στρέιντζ παραπονέθηκε στους συναδέλφους της για κεφαλαλγία και επέστρεψε σπίτι της, όπου βρέθηκε νεκρή λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με την νεκροψία, η νέα γυναίκα υπέκυψε λόγω δηλητηρίασης από το νερό -ένα φαινόμενο που προκαλείται σε περίπτωση υπερβολικής κατανάλωσης υγρών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και η οποία μπορεί να προκαλέσει οίδημα στον εγκέφαλο, κώμα και τελικά το θάνατο.

Δεν ασκήθηκε καμία ποινική δίωξη σχετικά με το θάνατό της, αλλά η οικογένειά της υπέβαλε αγωγή κατά του σταθμού ζητώντας αποζημίωση ύψους 34 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι συνήγοροι του KDND-FM παραδέχθηκαν ότι ο θάνατος της κοπέλας οφείλεται εν μέρει σε αμέλεια του σταθμού και οι ένορκοι επιδίκασαν στην οικογένειά της αποζημίωση ύψους 16,5 εκατομμυρίων δολαρίων.