Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τους δράστες της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης το βράδυ της Τρίτης εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής, κατά το οποίο έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, οι δύο μάλιστα σοβαρά.

Σοβαρή, αλλά σταθερή, είναι, σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της 23χρονης δόκιμης αστυνομικού που υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα του Ερυθρού Σταυρού. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν άλλοι τέσσερις τραυματίες, οι οποίοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Μάλιστα ο ένας πήρε ήδη εξιτήριο. Ο έκτος αστυνομικός νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Τους τραυματίες επισκέφθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συνοδευόμενος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών και αποχώρησε, όπως και ο υπουργός, χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Οι δράστες της επίθεσης επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και γάζωσαν με δύο υποπολυβόλα τύπου Καλάσνικοφ τη σκοπιά και την είσοδο του Αστυνομικού Τμήματος, ενώ κατά τη διαφυγή τους έριξαν και μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Βρέθηκαν 99 κάλυκες και μία περόνη και, όπως έδειξε η βαλλιστική εξέταση, τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα. Ως εκ τούτου, η Αστυνομία περιμένει πλέον την ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση, προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσει τις έρευνες.

Τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες που βρέθηκαν στο Μετρό Χαλαναδρίου είναι πιθανότατα αυτές που χρησιμοποίησαν οι δράστες ως μέσο διαφυγής.

«Οι δράστες θα συλληφθούν και θα αποδοθούν στη Δικαιοσύνη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός μίλησε για τυφλό χτύπημα εναντίον της Δημοκρατίας, τόνισε ότι η τρομοκρατία έδειξε το πιο απεχθές και δολοφονικό πρόσωπό της και προανήγγειλε νέο σχέδιο αντεγκληματικής πολιτικής.

Την τρομοκρατική επίθεση καταδίκασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αλλά και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ήταν ένα τυφλό και άνανδρο τρομοκρατικό χτύπημα κατά μαθητευόμενων αστυνομικών πεζής περιπολίας», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Μιχάλης Τολίκας.

Σημειώνεται ότι το χτύπημα σημειώθηκε ένα 24ωρο από την επικήρυξη των τριών «Ληστών με τα Μαύρα», για τους οποίους εξετάζεται τυχόν σύνδεσή τους με τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και παραμονή της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.