Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Σε δύο μήνες το πόρισμα για τη διαδοχική ασφάλιση

Στο υπουργείο Εργασίας συνεδρίασε υπό τον Ανδρέα Λοβέρδο, η Επιτροπή για τη Διαδοχική Ασφάλιση και την ταχύτερη απονομή των συντάξεων.

Το πόρισμα της αναμένεται να κατατεθεί σε δυο μήνες και η νομοθετική ρύθμιση στις αρχές του 2010.

Την ώρα που ο χρόνος απονομής της σύνταξης αγγίζει σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και τους 20 μήνες, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε πως η μείωση του χρόνου απονομής στους τρεις μήνες με ορίζοντα τα τέλη του 2010 παραμένει κεντρικός στόχος της κυβερνητικής πολιτικής στην Κοινωνική Ασφάλιση. Επιπλέον, σημείο αιχμής αποτελεί και η απάλειψη των στρεβλώσεων στο θέμα της διαδοχικής ασφάλισης, καθώς δικαιούχος σύνταξης από διαφορετικά Ταμεία έφτανε να εισπράττει μέχρι 30% λιγότερα χρήματα.

Η επιτροπή έχει ήδη καταθέσει πόρισμα, στο οποίο εισηγείται η σύνταξη να χορηγείται από το Ταμείο, στο οποίο ο ασφαλισμένος έχει τα περισσότερα έτη ασφάλισης.

Ο κ. Λοβέρδος κατά την παραλαβή του χαρτοφυλακίου του είχε σε δηλώσεις του τονίσει την προτεραιότητα που έχει για την κυβέρνηση το θέμα της διαδοχικής ασφάλισης, λέγοντας πως η διευθέτηση των ζητημάτων που την αφορούν αποτελεί σαφή κατεύθυνση του πρωθυπουργού.