Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Επίθεση κατά ξενώνα στην Καμπούλ

Τουλάχιστον έξι υπάλληλοι των Ηνωμένων Εθνών σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν, μερικοί από τους οποίους σοβαρά, σε επίθεση, την ευθύνη για την οποία διεκδίκησαν οι Ταλιμπάν, εναντίον ενός ξενώνα στο κέντρο της Καμπούλ, σύμφωνα με απολογισμό που δόθηκε από τοπικό εκπρόσωπο του ΟΗΕ.

«Στο στάδιο αυτό, έχουμε έξι υπαλλήλους του ΟΗΕ νεκρούς. Έχουμε εννέα τραυματίες, μερικοί από τους οποίους σοβαρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος Άντριαν Έντουαρντς.

Όλοι τους είναι ξένοι, όπως διευκρίνισε, αν και δεν ήταν σε θέση να πει ποιες ήταν οι εθνικότητές τους. Νωρίτερα, ο ΟΗΕ είχε κάνει λόγο για πέντε νεκρούς.

Και οι τρεις επιτιθέμενοι, οπλισμένοι με αυτόματα όπλα και με ζώνες εκρηκτικών, σκοτώθηκαν στις 08:30 τοπική ώρα (06:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Η επίθεση εξαπολύθηκε στις 05:30 τοπική ώρα (03:30 ώρα Ελλάδας). Οι ένοπλοι εισέβαλαν στον ξενώνα, οχυρώθηκαν εκεί και ενεπλάκησαν σε μάχη με τις δυνάμεις ασφαλείας που έσπευσαν επί τόπου.

Σε κείμενο-προκήρυξη που έστειλαν στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο Reutes οι Ταλιμπάν αναφέρουν ότι στόχος της ενέργειας αυτής είναι να παρεμποδιστεί η διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν, που είναι προγραμματισμένος για την 7η Νοεμβρίου.