Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Με λαμπρότητα τιμήθηκε το «ΟΧΙ»

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια κορυφώθηκε την Τετάρτη ο εορτασμός για την 69η επέτειο του «ΟΧΙ» στη σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγία Παρασκευή.

Παρουσία τόσο του κ. Παπούλια όσο και εκπροσώπων της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κλιμακώθηκαν οι εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού της Επετείου στη Θεσσαλονίκη για το «ΟΧΙ», την απελευθέρωση της πόλης και την εορτή του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Τραγάκης. Παρόντες ήταν και οι τέσσερις διεκδικητές της αρχηγίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Στα μηνύματά τους για την Εθνική Επέτειο τόσο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου όσο και τα πολιτικά κόμματα υπογραμμίζουν ότι το έπος του ’40 αποτελεί πηγή έμπνευσης και σήμερα για τους αγώνες του παρόντος.

Στην Αθήνα το «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου γιορτάστηκε με μια λαμπρή μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα ενώπιον της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου. Μετά την παρέλαση η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι «οι μαθητές και οι μαθήτριες με τα μάτια της ψυχής τους αποτίουν φόρο τιμής στους ήρωες της εποποιίας του 1940» και ότι «όχημα για ένα καλύτερο μέλλον είναι μια καλύτερη παιδεία».