Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Δημόσια διαβούλευση του ν/σ για τα δάση

Ξεκίνησε από την Τετάρτη 28/10 η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση του σχεδίου νόμου «Για την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2009 και λοιπές διατάξεις», και ολοκληρώνεται στις 30 Οκτωβρίου.

Το σχέδιο νόμου, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr/minenv/, επιδιώκει την αυξημένη προστασία των καμένων δασών και δασικών εκτάσεων από παράνομες καταπατήσεις και αυθαίρετες οικοδομές, που έχουν παρατηρηθεί στις καμένες εκτάσεις τα τελευταία χρόνια.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, κάλεσε τους πολίτες, αρμόδιους φορείς, επιστημονικούς, παραγωγικούς και κοινωνικούς εταίρους να καταθέσουν τις παρατηρήσεις, απόψεις και τις προτάσεις τους επί των άρθρων του σχεδίου νόμου.

Όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο Τύπου από το αρμόδιο υπουργείο, οι προτάσεις και οι απόψεις, οι οποίες θα συγκεντρωθούν μέσα από την ανοιχτή αυτή διαδικασία, θα ληφθούν υπόψη μετά από σχετική επεξεργασία από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, στο τελικό σχέδιο νόμου, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή.