Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Αντικρουόμενες απόψεις για το νέο εμβόλιο

Σύγχυση και αντικρουόμενες απόψεις επικρατούν για το νέο εμβόλιο κατά της γρίπης λίγες μέρες πριν αρχίσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί.

Ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάστηκε κατά του ιού είναι ο κ. Πιερουτσάκος παιδίατρος και πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων και δηλώνει ότι αισθάνεται μια χαρά. (Σχόλιο του monk54: Και οι τρελοί αισθάνονται υπέροχα).

Αίσθηση όμως έχει προκαλέσει η δήλωση του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού ότι δεν θα εμβολιαστεί αν και δεν το θεωρεί σωστό.

Οι αρχές κάνουν αγώνα δρόμου τώρα για τους εμβολιασμούς για να προλάβουν την αλλαγή του καιρού που μπορεί να αυξήσει τα κρούσματα μέχρι και 50%.

Ωστόσο, άλλες τέσσερις σχολικές τάξεις έκλεισαν εξαιτίας της νέας γρίπης. Πρόκειται για την πέμπτη τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, τη δευτέρα και την τρίτη τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης και για την τρίτη τάξη του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης.

Πάντως, Υγειονομικές Υπηρεσίες και Δήμοι προετοιμάζονται έτσι ώστε να είναι έτοιμα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου τα πρώτα κέντρα εμβολιασμού κατά της νέας γρίπης.