Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Απόσυρση των εξωτερικών φρουρών από τα Αστυνομικά Τμήματα προανήγγειλε ο Μ.Χρυσοχοιδης

Τη σταδιακή απόσυρση της φρουράς έξω από τα αστυνομικά τμήματα προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash 96, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι Αστυνομικά Τμήματα είναι κέντρα εξυπηρέτησης των πολιτών και δεν πρόκειται να μετατραπούν σε φρούρια.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για τη Δημόσια Τάξη, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, δήλωσε στον ραδιοσταθμό του Real ότι το θέμα δεν είναι το κατά πόσο υπάρχουν ελλείψεις στα αστυνομικά τμήματα:

«Αλλού πρέπει να στρέψουμε προσοχή μας. Πρώτα-πρώτα πρέπει να υπάρξει ευρύτατη συναίνεσης όχι στα λόγια. Δεν μιλώ για τον Υπουργό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Το νομικό μας οπλοστάσιο είναι ελλιπέστατο. Αξιωματικούς έχουμε, μέσα όσα τους επιτρέπει ο νόμος έχουμε. Λείπουν κάποια πράγματα» εξήγησε.

«Είναι λάθος η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία» είπε στον ΑΝΤ1 ο Χρήστος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο είναι όλα θέμα κόστους, οικονομικού και πολιτικού, ενώ όπως τόνισε, δεν τιμά την αστυνομία ότι μια εβδομάδα τώρα είναι χωρίς ηγεσία.